αν

Ο φόβος του «αν» να γίνει «να»..

Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλεις πολύ να συμβεί κάτι συγκεκριμένο και επειδή ακριβώς η επιθυμία σου είναι έντονη αρχίζεις το «ψάξιμο» των δικαιολογιών ώστε να παραμείνει επιθυμία..

Αναζητάς μια επιχειρηματολογία βασισμένη άλλες φορές σε πραγματικά δεδομένα και άλλοτε στη «δημιουργικότητα» της φαντασίας σου, ώστε να διατηρήσεις τη σειρά των γραμμάτων της λέξης αν όπως είναι..

Η αλλαγή της σειράς από αν σε να σε βάζει σε σκέψεις

Παρά το ότι «έλκεσαι» από την ιδέα το αν να γίνει να «κατεβάζεις» αρκετές ανασταλτικές «λογικές» ώστε να  πρωταγωνιστήσεις στην ταινία Great Expectations με την Gwyneth Paltrow και τον Ethan Hawke!

Great Expectations movie

Ψιθυρίζεις στον εαυτό σου  ότι κάτι δεν «κολλάει». Αυτό το κάτι συνήθως δεν ξέρεις εκ των προτέρων αν είναι «υπαρκτό». Βρίσκεται όμως στη λειτουργία της σκέψης σου και την εμποδίζει για το παρακάτω βήμα. Και το «περίεργο» είναι ότι το παρακάτω είναι το θέλω σου!

Βέβαια στο αύριο μπορεί να αποδειχτεί ότι η διστακτικότητα του μυαλού σου ήταν «σωστή». Να αποδειχθεί δηλαδή ότι πράγματι δεν έπρεπε να προχωρήσεις στο να, γιατί τα αν ήταν και αληθινά και ισχυρά!

Όμως το ότι μπορεί να συμβεί κάτι, δεν σημαίνει και ότι σίγουρα θα συμβεί.

Ίσως τελικά είναι θέμα χαρακτήρα το να αποφασίσεις αν θα μείνεις στη σιγουριά του μπορεί ή θα πάρεις το ρίσκο της αλλαγής του αν σε να..

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.