Φτιάξτε μια δική σας άσκηση! Οικονομία (ΑΟΘ) - Μαθητές Γ Λυκείου.
Σε αυτή την «διαφορετική» περίοδο πρέπει να «ψάχνουμε» για κάτι νέο που θα συμπληρώνει αυτά που ήδη και με αποτελεσματικότητα μαζί κάνουμε.
Ένας από τους καλούς τρόπους για να βεβαιωθείς ότι έχεις καταλάβει τη μεθοδολογία λύσης των ερωτημάτων μιας άσκησης είναι να φτιάξεις μια δική σου.
Μαθητές μου (και μη) σας προτρέπω για το 7ο κεφάλαιο να θεωρήσετε ότι έχετε τιμές και ποσότητες ενός αγαθού ή περισσοτέρων αγαθού / ων (για μια σειρά, έστω 3 ετών), επιλέξετε ένα έτος βάσης και δώστε τα όποια άλλα στοιχεία θεωρείτε απαραίτητα.
Προσπαθήστε να γράψτε όλες τις πιθανές ερωτήσεις που θα μπορούσατε να φανταστείτε σχετικά με ΑΕΠ ονομ. ΑΕΠ πραγ. και τις ποσοστιαίες μεταβολές τους, ΔΤ και ρυθμό πληθωρισμού αλλά και με όποια παρόμοια ερώτηση με αυτές που έχουμε / τε κάνει.
Στη συνέχεια και αφού πρώτα εσείς έχετε απαντήσει σκεφτείτε ποια από τα ερωτήματά σας θα μπορούσαν να απαντηθούν και με ένα δεύτερο τρόπο.
Οι ασκήσεις σας με τις απαντήσεις τους είναι καλοδεχούμενες και όλες θα έχουν (έστω και σύντομη) απάντηση – σχόλια.
Ο τρόπος επικοινωνίας είναι γνωστός.
ΥΓ. Αν σας αρέσει αυτή η προσπάθεια θα σας στείλω και διαφορετικά σενάρια εκκίνησης για την επόμενη άσκησής σας.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!