αποκλείεται

Αυτό αποκλείεται…

Και κάποια στιγμή έχοντας προηγούμενα «μαζέψει» δεκάδες εικόνες ζωής, αισθάνεσαι ο δυνατός της παρέας μια και τα χιλιόμετρα των εμπειριών σου σε κάνουν να μπορείς να ελέγχεις καταστάσεις. Επιτρέπεις λοιπόν στη σκέψη σου να χρησιμοποιεί τη λέξη αποκλείεται για τα μελλούμενα!. Σαν δυνατός που είσαι έχεις το πάνω χέρι σε «νέες εικόνες» που είτε εμφανίζονται απρόσκλητες είτε η συμπεριφορά σου προκαλεί τον ερχομό τους!

Πιστεύεις ότι το «μέστωμα» του μυαλού που προκλήθηκε από τα ταξίδια της ζωής σου το κατέστησε ανίκητο στην όποια «επίθεση» θα μπορούσε να δεχτεί η λογική του!

Ορίζεις λοιπόν το τι θέλεις. Αποφασίζεις τους τρόπους που θα βιώνεις τα θέλω σου. Ελέγχεις την όποια «δύναμη» εμφανιστεί να διεκδικεί κάτι διαφορετικό. Βαδίζεις καμαρωτός και λυγερός στα επόμενα μονοπάτια της ζωής σου με τον τρόπο που εσύ αποφάσισες διατυμπανίζοντας προς όλους (αλλά κυρίως προς εσένα) ότι αποκλείεται να αποδεχτείς αλλαγή δρομολογίου!

αποκλείεται

Αποκλείεται. Μια άγνωστη λέξη. Photo by Tyler Milligan on Unsplash

Έχεις βέβαια ξεχάσει την ανθρώπινη υπόστασή σου. Σου διαφεύγει το γεγονός ότι ακόμα (ευτυχώς) δεν λειτουργείς «προγραμματισμένα». Εξακολουθούν να βρίσκονται στο μέσα σου στοιχεία που αρνούνται να υιοθετήσουν την τυφλή υπακοή σε αποφάσεις του χθες. Το άγνωστο αύριο μπορεί να σου εξαφανίσει τη «λογική» του πριν χωρίς καν να μπει στον κόπο να σε ρωτήσει ή να σου εξηγήσει.

Και αν αυτό συμβεί, κατάματα πια με τον εισβολέα, τον αμφισβητία της χθεσινής κανονικότητάς σου, εμφανίζεται η δισταχτικότητα να αποδεχτείς την αδυναμία σου να ελέγχεις το αύριο και ταυτόχρονα ο φόβος διαχείρισης της ομορφιάς που βρίσκεται στην ανατρεπτική εισβολή!

Είναι η ώρα που εμφανίζονται τα λόγια του Κωνσταντίνου Καβάφη για να σου πουν:

«Αυτά που δεν λες, αυτά που δεν ζεις, αυτά που δεν θες να παραδεχθείς ούτε στον εαυτό σου, τα απωθημένα και τα καταπιεσμένα σου ένστικτα είναι αυτά που θα έρθουν μια μέρα και θα σε εκδικηθούν, θα σε πνίξουν. Μην καταπιέζεις τον εαυτό σου, μην δημιουργείς αδιέξοδα εκεί που δεν υπάρχουν. Ζήσε».

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.