ΑΟΘ: Πως τα διαγράμματα μας βοηθούν να αναλύσουμε τα δεδομένα

ΑΟΘ: Πως τα διαγράμματα μας βοηθούν να αναλύσουμε τα δεδομένα

Ο σπουδαίος Άγγλος οικονομολόγος  Alfred Marshall (1842-1924) ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν ότι τα διαγράμματα είναι ένα απαραίτητο "εργαλείο" για την κατανόηση πολλών θεμάτων της οικονομικής επιστήμης.

Σήμερα απευθυνόμαστε σε εκείνους τους μαθητές που δίνουν στις 26 Ιουνίου 2020 το μάθημα της Οικονομίας (ΑΟΘ) για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Συνήθως στις ασκήσεις - ερωτήσεις  υπάρχουν αρκετές "ταυτόχρονες" μεταβολές. Για παράδειγμα, της τιμής (Ρ) και στη συνέχεια ενός προσδιοριστικού παράγοντα της ζήτησης ή της προσφοράς.

Μια πιθανή παρόμοια εκφώνηση μπορεί να δίνεται σε 5 ή 6 γραμμές. Αυτά τα δεδομένα δεν είναι εύκολο για τη σκέψη μας να τα βάλει σε μια "σωστή" χρονολογική σειρά. Με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε στην ανάλυσή τους.

Από τη στιγμή που αποκτήσουμε την ικανότητα την κάθε πρόταση να την "κάνουμε" διάγραμμα πλέον βλέπουμε τα δεδομένα. Αυτό μας βοηθά σε μεγάλο βαθμό στη σωστή εξαγωγή συμπερασμάτων.

Το τελευταίο που θα έλεγα στα άτομα εκείνα που αύριο δίνουν οικονομία (ΑΟΘ) είναι να θυμηθούν αυτά τα 5 δευτερόλεπτα του συνημμένου video.

Να έχετε επιτυχία στην προσπάθειά σας!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *