ταξίδια

13 ταξίδια

Απόσπασμα από τα « 13 ταξίδια»

Το ξεκίνημα

Γεννημένος - κατά ένα περίεργο τρόπο - κάπου μεταξύ Χίου και Ιταλίας, μεταφέρεις  μέσα σου τουλάχιστον δύο επιρροές. Την πρώτη στην προσφέρει η νησιώτικη – θαλασσινή αύρα και τη δεύτερη η χώρα της φινέτσας και του έρωτα.

Έμαθες να λατρεύεις το γαλαζοπράσινο του Αιγαίου, να ταξιδεύεις με μανία στα νησιά του, να αγκαλιάζεις κύματα, να τα αντιμετωπίζεις, να χαζεύεις τους φάρους που σε καλωσορίζουν σε ένα ακόμα κομμάτι γης μέσα στο απέραντη θάλασσα και να ονομάζεις τον εαυτό σου θαλασσοπόρο!

Χίος, Ελλάδα

Chios island, Greece

Το άλλο σου κομμάτι, σου έμαθε την αίσθηση του ωραίου, του στυλ, του θαυμασμού της ομορφιάς και την «ανάγκη» της παρουσίας της στη ζωή σου.

Roma, Italia

Ταξιδεύοντας

Με αυτές τις «καταβολές» ξεκίνησες το ταξίδι σου! Ήταν στη φύση σου ή στο πεπρωμένο σου να κουβαλάς τα προηγούμενα μαζί σου. Δεν μπορούσες να τους γυρίσεις την πλάτη ή να τα αλλάξεις. Μόνο να τα βελτιώσεις!

Ταξιδεύοντας μέσα στα χρόνια βίωσες πολλές καταστάσεις. Σπούδασες, δούλεψες, γνώρισες, απογοητεύτηκες, ενθουσιάστηκες, έκανες λάθη, κάποια τα επανέλαβες άλλα τα διόρθωσες, έμαθες, παντρεύτηκες, έκανες παιδιά, χώρισες, αγάπησες και σε αγάπησαν, ερωτεύτηκες και σε ερωτεύτηκαν, πλήγωσες αλλά και σε πλήγωσαν, κάποια στιγμή ο θάνατος σου «έκλεισε το μάτι» αλλά του φέρθηκες «ζόρικα» και δεν του επέτρεψες να σε νικήσει, επικοινώνησες με πολλά άτομα, δίδαξες και μετέφερες γνώση.

Μια αίσθηση ολοκλήρωσης και αυτοεκτίμησης, δυνατός να ελέγχεις καταστάσεις και συναισθήματα - άρα απόρθητος, και γνώστης του πώς να αντιμετωπίζεις νέα  ταξίδια!

Δεν ξέρω μέσα από αυτή την πορεία ζωής αν άλλαξες – τουλάχιστον θεαματικά. Σίγουρα όμως και παρά το ότι ασφαλώς μεγάλωσες, τα αρχικά «εμφυτεύματα» της διπλής καταγωγής σου αρνήθηκες φανατικά να  τα αποβάλεις. Και «βέβαια» τα συμπεράσματα που έβγαλες μέσα από την «πορεία» σου ήταν κάτι σαν αδιαπραγμάτευτα δεδομένα για σένα.

Όμως τα ταξίδια δεν τελείωσαν και στην Ιταλία λένε mai dire mai..

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *