Συνεχίζοντας το ταξίδεμα

Δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνεις το χρονικό σημείο που ολοκληρώνεται, ή πρέπει να ολοκληρωθεί, κάποιο από τα ταξίδια της ζωής σου. Άλλες πάλι φορές, αυτό που λείπει πέραν από την αναγνώριση, είναι η απόφαση και στη συνέχεια η υλοποίηση της απόφασης.

Όμως ο εαυτός σου πρέπει να αποκρούσει τις συνήθως πολλές δικαιολογίες που κάνουν την εμφάνισή τους, εγκαθίστανται πεισματικά στη σκέψη σου και προσπαθούν με φανατισμό να κερδίζουν τη μάχη!

Το κλείσιμο ενός κύκλου, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι αυτά που βίωσες σε αυτό το μονοπάτι ζωής σου άφησαν αρνητικά συναισθήματα τα οποία κάποια στιγμή σε «έσπρωξαν» σε αυτή την απόφασή σου.

Όχι, αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα. Όμως, πολύ απλά και ανθρώπινα, υπάρχουν φορές, και είναι αρκετές, που πρέπει να γνωρίσεις το παρακάτω. Αυτό το παρακάτω εμφανίζεται σαν νέος προορισμός που «επίμονα» σε προσκαλεί να τον επισκεφτείς – αναγνωρίσεις.

Σε άλλες δε περιπτώσεις, έρχονται συμπληρωματικά, και τα «άλλα» στοιχεία του περιβάλλοντος της τωρινής ζωής σου, που φωναχτά ή και με άλαλα χείλη, σου υπενθυμίζουν το απαραίτητο της παρουσίας τους στο ταξίδεμα του είναι σου.

Αν προσπαθήσεις αθροιστικά να μεταφράσεις ή και να προβάλεις στο αύριο την απόφασή σου θα καταλήξεις ότι το άνοιγμα ενός «νέου» μονοπατιού είναι μπροστά σου, αλλά και ότι είναι αναγκαία η διατήρηση άλλων υφιστάμενων κύκλων και σε εκείνο το ποιοτικό επίπεδο που σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια χαρακτηρίζεται υψηλό.

Βέβαια θα σου λείψουν πρόσωπα που από κοινού προσπάθησες και καταστάσεις που αντιμετώπισες. Και αυτή η «έλλειψη» θα έχει και αντίθετη φορά. Όμως μέσα σου δεν έχεις αμφιβολία ότι ήσουν αυτός που ήθελες να είσαι, αλλά και αυτός που έπρεπε μέσα στους κανόνες του συγκεκριμένου ταξιδιού.

Και αυτό το τελευταίο, ενισχύει και οριστικά σφραγίζει το (για σένα) σωστό της απόφασής σου.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.